3 Android aplikacije o vinu

Ako ste ljubitelj vina i ako imate Android telefon, možda želite da probate neku “vinsku aplikaciju” koja će Vam ili pomoći da nađete vino za određenu priliku, ili Vam omogućiti da rangirate i komentarišete vina koja ste probali. Probajte ove tri aplikacije…

Vivino

Ova aplikacije se pre svega koristi za dodavanje vina u “listu želja” (wishlist), komentarisanje etiketa i virtuelno druženje sa drugim ljubiteljima vina. Možete da pratite druge korisnike, rangirate vina i vidite koje su to boce koje zavređuju pažnju članova Vivino. A ukoliko se odlučite da platite za “Pro” verziju, dobićete i mogućnost pretrage baze vina koja sadrži više od pola miliona etiketa, kao i savete oko uparivanja vina sa hranom.

Corkbin

Aplikacija koja funkcioniše slično kao Vivino, ali ima i par svojih specifičnosti. Corkbin pre svega omogućava korisnicima da lako “prate” svoju “vinsku istoriju” (šta su do sada popili), ali takođe i da svoja otkrića dele sa svetom preko Facebook i Twitter mreža. Rangiranje i komentarisanje vina je takođe uključeno, dok korisnici u nekim zapadnim zemljama (pre svega SAD) takođe mogu da vide gde se to pije/služi vino u njihovoj blizini.

Hello Vino

Verovatno najbolja aplikacija na listi, Hello Vino će Vam pomoći u izboru vina za svaku priliku, bilo da tražite nešto uz večeru ili samo hoćete da sa nekim podelite “čašicu razgovora.” Svoje “pravo” vino možete naći koristeći različite kriterijume kao što su vrsta grožđa, prilika za koju tražite vino i preferirani ukus. Tu je i mogućnost pravljenja sopstvene baze vina tako što ćete ne samo zapisivati šta Vam se dopada, već i slikati same etikete.

Nadamo se da će Vam se neka od ovih aplikacije svideti. A ako imate neki svoj predlog, slobodno ga ostavite u komentarima ispod…

Copyright © Belgrade Wine Society. vrh strane